пʼятницю, 24 квітня 2009 р.

Чернігівські депутати вручили дітям з вадами слуху великодні паски

80 вихованців спецшколи для дітей зі зниженим слухом отримали духмяні великодні паски від депутатів Чернігівської міської ради, повідомляє відділ зв’язків з громадськістю міської ради.

Напередодні великого православного свята дітей відвідали секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет, депутати Галина Чічікало і Валерій Солдатов, начальник управління освіти міськради Володимир Купріяненко та начальник відділу зв’язків з громадськістю міськради Ірина Соломаха.

Секретар міськради та депутати привітали вихованців школи, а директор закладу Анатолій Коломієць, у свою чергу, подякував за виявлені турботу й увагу та запросив частіше бувати на гостинах.

Учні спецшколи підготували для гостей невеличкий концерт. «Ми просто вражені майстерністю і силою духу дітей, які попри фізичні вади прагнуть жити яскравим повноцінним життям. Наш обов’язок — їх підтримувати і допомагати», — наголосили депутати.

Газета "Чернігівські відомості"

середу, 22 квітня 2009 р.

Роздуми біля Великоднього кошика

Українці п’яті в Європі за релігійністю.

Такий висновок зробив Інститут соціології Національної академії наук України в рамках реалізації міжнародної програми соціальних досліджень (ISSP).

Згідно цього порівняльного дослідження, яке проводилося у березні-квітні 2009 року, наша держава поступається лише Кіпру, Польщі, Словаччині та Португалії. Абсолютна більшість українців (91%) – християнського віросповідання (православні, греко-католики, протестанти). Зокрема, 39% віруючих належать до трьох основних православних церков (Московського й Київського патріархатів та Української Автокефальної Православної Церкви), 44% відзначили, що вони є православними без чіткої приналежності до певної церкви, а 8% вважають себе греко-католиками. За результатами опитування з’ясувалося, що тільки кожен дев'ятий українець ніколи не був віруючим або перестав вірити.

Показово, що росіяни продемонстрували шостий з кінця рейтингу рівень набожності серед усіх 44 держав.

Очевидно, що дані цього опитування є цікавими лише тоді, коли їх результати спроектувати на інше дослідження, яке у той же період проводилося компанією GfK Ukraine. Згідно даних, отриманих соціологічною компанією, найбільшою довірою у населення України користується церква (61,2%), а найменшою – Верховна Рада (2,7%). На другому місці за рівнем довіри громадян країни українська армія (28,7%) і міліція (16,4%).

Висока релігійність та довіра українців до церковних інституцій є традиційно привабливими для їх використання у різного рівня виборах. Фактично жодна політична сила не цуралась церкви, як засобу досягнення власних політичних амбіцій. На жаль, активна участь церви у політичному житті ніколи не йшла на користь самій церкві. Після кожних виборів церковний розкол в Україні лише поглиблювався, стаючи ще більш непереборним…

Цікаво, чи скоро це зрозуміють наші поважні духовні отці, приймаючи від політиків усілякого роду обіцянки про «державне покровительство» в обмін на їх активну підтримку з боку пастви під час виборчих перегонів?

неділю, 19 квітня 2009 р.

Зі святом світлого Христового Воскресіння!


Нехай Ваші душі будуть багаті на добро, як святковий стіл, чисті як Великодній рушник і веселі, як українські писанки. Хай малинові дзвони Великодня принесуть у Вашу оселю радість, віру, надію і любов.
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!


понеділок, 13 квітня 2009 р.

Субботник или толока? В чем разница?


О различиях этих мероприятий субботника рассказала начальник отдела связей с общественностью Черниговского городского совета Ирина Соломаха. Оказывается, в украинских селах толока проводилась регулярно – поле вспахать, урожай убрать, дом построить – все это, в большинстве случаев делали всем миром. При этом была «правильная» организация труда. Если, например, пахали поле, то с одной его стороны ставили женщин, поющих веселые песни (чтобы работа быстрее спорилась), а с другой – выставляли водку с закуской. Но не много – грамм по 150-200 на человека. А уж после того, как вся работа была сделана, тот, кто приглашал помощников, накрывал столы, за которые садились всем миром. Так, что, похоже, городской совет действительно проводил субботник. Но, в общем-то, не важно, субботник или толока. Главное, что город стал намного чище!

За інформацією
http://www.gorod.cn.ua/news_8884.html

пʼятницю, 3 квітня 2009 р.

У назвах чернігівських вулиць увіковічать достойні імена

Чернігівські вулиці, які мають однакові назви, будуть перейменовані. Відповідні пропозиції розглянула міська комісія з перейменування вулиць.

Начальник управління культури міськради Олег Васюта ознайомив присутніх із наданими пропозиціями. Так, вулицю Каштанову в Півцях рекомендували перейменувати на вулицю Іоаникія Галятовського, українського письменника, громадсько-політичного і церковного діяча XVII ст.; Урожайну – на вулицю Степана Подобайла, визначного діяча національно-визвольної війни українського народу середини XVII ст.; Шкільну – на вулицю В.Сухомлинського, видатного педагога, або Олега Шаповала, героя війни в Афганістані; Космонавтів – на вулицю Олега Шаповала або одного з космонавтів, ім'я якого пов'язано з Черніговом.

Дублюються назви вулиць і по Олександрівці. Так, вул. Лисенка в Олександрівці запропоновано перейменувати на вулицю імені 77-ї стрілецької дивізії, яка брала участь у звільненні міста від фашистських загарбників у вересні 1943 року; Поліську – на вулицю Антонія Печерського. Визначного церковного діяча часів Київської Русі, Садову – на вулицю Лазара Барановича, чернігівського архієпископа, визначного українського церковного, політичного та літературного діяча.

Начальник відділу зв'язків з громадськістю Ірина Соломаха надала коротку історичну довідку про вищевказаних видатних людей. Всі озвучені пропозиції схвалені одноголосно.
Управління архітектури та містобудування підготує проект відповідного рішення та внесе на розгляд виконавчого комітету міської ради.

В ході обговорення учасники комісії також зійшлися на думці про доцільність на період виборчого процесу призупинити перейменування вулиць у місті.


Відділ зв’язків з громадськістю міської ради

У Чернігові презентовано Декларацію про територію взаємної відповідальності

Сьогодні у Чернігівській міській раді відбулася презентація Декларації про територію взаємної відповідальності, яка стала фіналом проведеного у березні круглого столу під назвою "Політичний PR як "продукт споживання". Національна та регіональна специфіка".

Секретар міської ради Олег Шеремет зачитав текст декларації та продемонстрував підписи під нею. Він підкреслив: "Ми підтримуємо усі ініціативи політичних партій та громадських організацій, які готові з нами працювати на таких принципах: чесність, відкритість, порядність і законність".

Один з ініціаторів проведення круглого столу та ухвалення Декларації, президент громадської організації "Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень" Геннадій Максак зауважив, що сучасні політики мають слабку довіру громадськості, саме тому слід знаходити спільні точки дотику на шляху до порозуміння заради розбудови суспільства з демократичними цінностями. "Це не просто Декларація, це кодекс правил, які ми зобов'язуємося виконувати", - наголосив він.

О.Шеремет закликав приєднатися до Декларації представників усіх політичних партій, громадських організацій та засобів масової інформації, які працюють у Чернігові.

ДЕКЛАРАЦІЯ
про територію взаємної відповідальності

24 березня 2009 року
м. Чернігів



Ми, учасники круглого столу під назвою "Політичний PR як "продукт споживання". Національна та регіональна специфіка", усвідомлюючи визначальний вплив публічної діяльності суб'єктів політичного піару на розбудову громадянського суспільства та демократичне державотворення, високу відповідальність, особливо у часи соціально-економічної та суспільно-політичної кризи, перед громадою міста оголошуємо Чернігів територією взаємної відповідальності.

Це передбачає:

- уникнення брудних технологій у політичній та громадській діяльності;
- запровадження підзвітності політичних сил шляхом посилення громадського моніторингу та об'єктивного висвітлення у засобах масової інформації;
- орієнтування інформаційно-просвітницької діяльності на виховання молоді на прикладах патріотизму, честі і порядності;
- свідому відмову від маніпулювання громадською думкою в життєво-важливих питаннях територіальної громади Чернігова;
- залучення компетентних фахівців до вивчення проблем місцевого рівня та визначення шляхів їх вирішення;
- побудову взаємовідносин усіх суб'єктів політичного піару на принципах толерантності, відповідальності та політичної культури.

Декларацію підписали:

Від Чернігівської міської ради О.Шеремет
Від Чернігівської обласної організації політичної партії "Єдиний центр" В.Приходько
Від Чернігівської обласної організації Народної партії України Т.Дешура
Від Чернігівської обласної організації ВО "Батьківщина" В.Оніщенко
Від Чернігівської міської організації Партії регіонів В.Вінниченко
Від Чернігівської обласної організації "Молодіжний Союз "Наша Україна" В.Білогура
Від громадської організації "Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень" Г.Максак
Від Чернігівської філії Комітету виборців України О.Соломаха
Від Чернігівської обласної організації Всеукраїнської молодіжної громадської організації "Спілка молодих державних службовців України" Ю.Музика
Від Громадської платформи "Сила Громади" О.Ломако
Від Чернігівської міської громадської організації "Громадська думка" А.Романова
Від Чернігівської міської громадської організації "Євроклуб" Ю.Ткач
Від Чернігівської міської громадської організації "Чернігівська аналітична служба "Моніторинг" Т.Вознюк
Від Чернігівської громадської організації "Болонський клуб" І.Бессчетніков
Від відділу зв'язків з громадськістю Чернігівської міської ради І.Соломаха
Від телерадіокомпанії "Високий Вал" О.Головатенко
Від проекту "Чернігівський монітор" Ю.Паперний
Від газети чернігівської міської громади "Чернігівські відомості" І.Мокроусова
Від Агентства стратегічних комунікацій "Prime media" Т.Бойко


Відділ зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради