вівторок, 17 листопада 2009 р.

Ірина Соломаха: "Акція - ще один етап по відродженню благодійності"

Ірина Соломаха звернулася до громадськості з проханням допомогти дітям-інвалідам. Якщо хтось не має змоги передати подарунок особисто за адресою м. Чернігів, вул. Артема, 8, то можна звернутися до волонтерів акції за телефонами: 92-20-01, (094)987-30-01.



Сайт "Чиста політика"


У Чернігові розпочалась акція «Частинку себе – дітям!»


З дитинства багато хто з нас пам’ятає особливий день – день святого Миколая. Зранку, тільки-но прокинувшись, з таємничою цікавістю ми відкидали подушку і знаходили там іграшки або солодощі.

А батьки пояснювали, що все це, поки ми спали, приніс і поклав під подушку добрий чарівник - святий Миколай. Йшов час, ми самі ставали батьками і кожного року вранці 19 грудня влаштовували таке ж свято вже для своїх дітей. Чудова, приємна традиція.

На жаль, не всі діти сьогодні можуть отримувати такі подарунки від доброго святого. Насамперед це діти-інваліди. Та поки на світі є добро, а в нашому місті – добрі люди, про таких дітей не забувають.

17 листопада стартувала загальноміська благодійна акція «Частинку себе – дітям!», метою якої є допомога 250 хворим дітям та дітям-інвалідам нашого міста, якими опікуються спеціалізовані заклади та організації. З нагоди старту акції її організатори поспілкувалися з чернігівськими журналістами.

Голова громадської організації «Гіппократ» (вона об’єднує сім’ї, в яких виховуються діти-інваліди) Валентина Фрол висловила велику вдячність волонтерам, які зініціювали акцію «Частинку себе – дітям!», а також міському голові Олександру Соколову, за підтримки якого акція проходитиме.

Серед 250 дітей-інвалідів, які мають отримати допомогу до дня святого Миколая, є 70 дітей, що прикуті хворобою до ліжка. Для них подібну допомогу суспільства важко переоцінити, бо вона лікує їхні душі і серця.

Голова правління міського благодійного фонду «Милосердя і доброта» Параска Сидоренко закликала напередодні виборів політиків та бізнесменів зробити свій внесок у благородну справу допомоги дітям-інвалідам: «Дуже потрібні інвалідні візочки, бо у багатьох дітей, які їх потребують, таких візочків немає, а батьки не мають коштів на їх придбання».

Про технічний бік акції розповіла начальник відділу зв’язків з громадськістю міської ради Ірина Соломаха. Чернігівці, які забажають допомогти дітям-інвалідам іграшками чи іншими подарунками, можуть приносити їх щодня до 17 грудня з 12.00 до 16.00 за адресою: вул. Артема, 8 (район П’яти Кутів). У приймальні за вказаною адресою знаходяться списки 250 дітей-інвалідів, в котрих зазначено, якої саме допомоги потребує та чи інша дитина. Контактні телефони: 92-20-01 та (094) 987-30-01. Ті, хто не має часу особисто принести подарунки, можуть викликати волонтерів додому.

Ірина Соломаха закликала жителів міста забути про економічну кризу і згадати про духовність і благодійництво, адже саме цим завжди славилася Чернігівщина і чернігівці.

Олександр Волощук, "Високий Вал"

понеділок, 16 листопада 2009 р.

Ірина Соломаха: "Депутати - це не святі ангели"

У клубі "Чиста політика" відбулося експертне обговорення на тему: "За 200 днів до наступних міських виборів". Про прогнози, очікування та сподівання щодо зміни міської влади дискутували експерти, політики та представники громадських організацій Чернігова.


пʼятницю, 13 листопада 2009 р.

Чорний піар насувається на Чернігів

Чорний піар, «дешеві» піар-заходи та роздача «продуктових пакетів» можуть стати, внаслідок складної фінансової ситуації у країні, основними елементами передвиборчих проектів при підготовці до виборів у Чернігівську міську раду. Про це в експертному клубі «Чиста політика» заявила начальник відділу зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради Ірина Соломаха.

«Сьогодні місцеві вибори будуть мати декілька основних проблем, – прогнозує начальник відділу зв’язків із громадськістю Чернігівської міської ради Ірина Соломаха. – По-перше, президентські вибори стали на заваді нормальній спокійній розвернутій роботі місцевих штабів, які будуть працювати на місцевих виборах. Чому? Всі партії, особливо ті, що мають реальних кандидатів, повністю зайняті агітацією за них у президентських перегонах.»

Складна фінансова ситуація у країні, на думку пані Соломахи, змусить більшість спонсорів передвиборчої кампанії до міської ради переглянути свої витрати. Виходячи з цього, клас передвиборчих проектів може значно понизитися.

«Великою проблемою є фінансова ситуація у державі, яка віддзеркалилася й на виборах, – говорить Ірина Соломаха. – Ті справжні спонсори, які фінансують або допомагають фінансувати тих чи інших лідерів, будуть «знекровлені» президентськими перегонами. Звісно ж вони не зникнуть, але будуть зовсім по-іншому розподіляти свою фінансову підтримку на місцевих виборах.»

Пані Ірина вважає так званий «чорний PR» найдешевшим засобом.

«Тим самим, питання, якими будуть агітаційні передвиборчі проекти, змінює позицію класу. Завжди найдешевші – це чорний піар на місцевому рівні, дешевий фінансовий захід, що розпарюється у ЗМІ, а також система продуктових пакетів, яка з’явиться у нашому регіоні і буде впливати на голоси, оскільки економічна криза досить сильно відображається на житті людей», - підкреслила І.Соломаха.

Ігор Стах, фото: Віктор Кошмал, "Високий Вал"

Місцеві вибори не за горами, або як обиратимуть мера чернігівці

12 листопада в експертному клубі Чиста політика відбулося обговорення питань щодо чергових місцевих виборів. Запрошені експерти - керівники громадських організації та представники міської ради розповіли, що піар – кампанія, яку проводять місцеві кандидати у владу, розпочалася занадто рано і діє періодично. На це вплинули президентські перегони, які завадили місцевим партіям займатися підготовкою своїх власних перегонів.


На думку Ірини Соломахи, начальника відділу зв’язків з громадськістю чернігівської міської ради, складна фінансова ситуація в країни призвела до того, що політичні лідери скоріше за все будуть діяти найдешевшими методами завоювання свого виборця – „чорний піар” та через засоби масової інформації. Кризова ситуація в країні вплине і на те, що люди обиратимуть свого кандидата вимірюючи кількість „пакетів з їжею”, які вони нададуть. Проте нічого окрім порожніх обіцянок громада не отримає.

„Люди голосуватимуть не за „лице”, а за „бренд”, - погодився з пані Іриною Олег Купрієнко, адвокат та експерт з юридичних питань. Він зазначив, що громадські об’єднання взагалі не повинні йти у владу, адже тому вони і громадські, щоб вирішувати вузькі кола питань, а не займатися політикою.
Після того, як країна обере свого Президента, чернігівці обиратимуть свого керівника. Як саме відбуватимуться вибори, за відкритими списками чи мажоритарно, поки що невідомо. Але всі експерти погодилися, що людина яка прийде до влади, повинна бути в першу чергу професійним політиком, а вже потім фахівцем в своїй вузькій спеціалізації. Інакше влада буде працювати для себе, а народ – для себе.

Валерія Альтман, "Город"

Фото Віктора Кошмала, "Високий Вал"