вівторок, 17 грудня 2013 р.

Здоровий спосіб життя — справа наших рук

Творчо донести прості і, здавалося б, усім відомі елементарні речі, часом не легше, ніж складні. Втім, це не злякало студентів-учасників, які знайшли час і бажання висловити свою думку, скориставшись конкурсом студентських робіт «Ми за здоровий спосіб життя!», що був ініційований у листопаді та підтриманий депутатами міської ради Сергієм Вакуленком та Наталією Осіковською. І вже 4 грудня семеро призерів (точніше, призерок) стали головними героями нагородження, що відбулося в міській раді.

«Формат більш ніж двох десятків студентських робіт був різноманітний: есе, відеоролики, флеш-презентації на задану тему. Головне — це донести активну громадянську позицію, показати власне бачення проблематики, і я вважаю, це вдалося», — каже начальник відділу профорієнтаційної роботи ЧНПУ ім. Т.Г. Шевченка Віталій Барбаш. Як людину, яка тільки цього року організувала п’ять конкурсів на соціальну тематику, його також було нагороджено почесною грамотою міського голови «За розбудову громадянського суспільства у м. Чернігові».

Сподівання на те, що це не останній конкурс за участю студактиву, висловила начальник відділу зв’язків з громадськістю міської ради Ірина Соломаха, зауваживши, що такі діалоги між молоддю й депутатами є результативними, адже допомагають народженню ідей і розумінню потреб суспільства. Враховуючи те, що в час технологічного підйому рух за здоровий спосіб життя стає дедалі актуальнішим, голова оргкомітету конкурсу і постійний партнер молодіжних ініціатив Сергій Вакуленко запевнив: «Зі свого боку ми прислухаємося до молодих талантів, можливо, шляхом втілення їхніх ідей у загальноміській програмі «Здорова нація», частково через використання елементів у сітілайтах, білбордах із соціальною рекламою».

Вперше цього року до участі в конкурсі долучилися представники Українсько-російського інституту (філія) МДВУ ім. В. Черномирдіна, двоє з яких отримали призові місця. Так, Марина Добрийдень пропагувала прогулянки містом замість нудьгування з пультом. «Здоровий спосіб за нас ніхто не влаштує», — переконана Віка Самусь. Щодо студентки фізмату педуніверситету Олени Старченко (І місце), яка сама намалювала картинки для відеоролика, то дівчину непокоїть байдуже ставлення молоді до свого здоров’я. «Наша місія — це народження здорових дітей, аби нація була здоровою».

Інга ВІТКОВСЬКА, "Чернігівські відомості"