четвер, 8 травня 2014 р.

Місяць до виборів Президента України


24 квітня в дискусійному клубі «Експертна думка» обговорювали вибори на пост Президента України. Обмінювались думками та відповідали на запитання журналістів голова Чернігівського міського відділення ВГО «Комітет виборців України» Володимир Андрійченко, начальник відділу зв’язків з громадськістю міської ради Ірина Соломаха, депутат Чернігівської міської ради Олександр Шкурат.

Володимир Андрійченко зазначив, що цьогорічні вибори проходять у дуже стислі терміни, і ЦВК працює в прискореному режимі. Незважаючи на політичну ситуацію на Кримському півострові, громадяни України, які там проживають, зможуть скористатися своїм конституційним правом і проголосувати на материковій Україні. Не радує той факт, що на перших ролях «старі обличчя». Головними кандидатами на пост Президента України залишаються Петро Порошенко і Юлія Тимошенко, але хто переможе, ми дізнаємося після другого туру виборів. 

За словами Ірини Соломахи, Чернігів готовий до проведення президентських виборів. Піар-кампанія цього року не вражає — в місті поки що дуже мало білбордів та реклами на телебаченні кандидатів. Громада втомилася від боїв та сварок, а хоче вибрати достойного Президента з чіткою програмою дій, а ось наскільки вибори будуть чесними, залежатиме насамперед від самих висуванців та їхньої команди.

Олександр Шкурат упевнений, що вибори обов’язково відбудуться. І від того, кого українці оберуть Президентом, буде залежати благополуччя кожного з нас. Обвал гривні, ситуація з Кримом, кредитування держави — перед новим головою держави стоїть багато завдань.

Також присутні звернули увагу на те, що 25 травня, крім виборів на пост Президента України, будуть проходити вибори деяких міських голів. Зокрема, в Ніжині, Прилуках та Батурині. Зважаючи на те, що багато кандидатів у Президенти обіцяють передати більше повноважень на місця, гонка за пост міського голови обіцяє бути цікавою.

Сергій МЕКШУН, "Чернігівські відомості"