неділю, 28 грудня 2014 р.

Мрія 9-річного Едика про планшет – здійснилася!


Завдячуючи небайдужим людям, єдиний син героя-танкіста Володимира Титарчука сьогодні на свій день народження отримав у подарунок річ, про яку мріяв не один місяць.  Хлопчик добре вчиться,  любить читати і, як усі діти, гратися. То ж планшету дуже зрадів і довго за нього дякував... Слова щирої вдячності за несподіваний сюрприз  на адресу меценатів звучали і з вуст його мами Юлії.... Скажу чесно, у такі хвилини ледве стримуєш сльози, але почуваєш себе по-справжньому щасливою.

Слід нагадати, що батько Едика, Володимир Титарчук, капітан 5-ї роти 2-го танкового батальйону 1-ї окремої гвардійської танкової бригади до свого відрядження 31 березня 2014 року на фронт, служив у Гончарівську.  Він практично кожен день брав участь у захисті Донецького аеропорту, вивозив поранених. За особливу турботу до поранених однополчани дали йому жартівливе прізвисько «Теща». Помер герой в ніч на 17-е жовтня від отриманих в Донецькому аеропорту поранень.

пʼятницю, 19 грудня 2014 р.

Дякую усім, хто долучився до збору коштів на благородну справу!

 













Дорогі друзі!Завдячуючи вашій небайдужості, Святий Миколай з подарунками завітав і до Жені, Сергія та Вікторії Рогожених. Тепер і у цих діток є сучасний кольоровий телевізор.



понеділок, 15 грудня 2014 р.

Дякую за визнання!


12 грудня, напередодні Дня благодійництва, мене було визначено однією із переможців обласного конкурсу «Благодійник-2014 року» імені меценатів Тарновських у номінації "Благодійник року - кращий волонтер".
 
Організатори відзначили 69 меценатів, хто так чи інакше долучався і долучається до підтримки країни у нелегкий час. Зокрема - допомагає Українській армії, членам родин загиблих та поранених, вимушеним переселенцям, багатодітним родинам, інвалідам тощо.


Я ніколи навмисне не афішувала своє волонтерство. То ж, тим більш приємно, що твою майже 10-річну благодійну діяльність хтось нарешті помітив і оцінив. Дякую!



P.S.

Дякую Віктору Кошмалу за фото!


пʼятницю, 12 грудня 2014 р.

Права людини в Україні: міф чи реальність – результати круглого столу

У середу, 10 грудня 2014 року в дискусійному клубі «Експертна думка» відбувся круглий стіл "Права людини: підсумки за рік та нові виклики для України та Чернігівщини", з нагоди Міжнародного Дня прав людини.



Говорили про загальну ситуацію з правами людини в країні та регіоні, дотримання соціально-економічних прав та падіння життєвого рівня населення, проблеми соціального захисту учасників АТО та вимушених переселенців, реформування правоохоронних органів.

Алла Лепеха, регіональний координатор зі зв’язків із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Чернігівській області, відзначила, що, незважаючи на ситуацію в країні і області, прогрес в дотриманні прав людини все ж таки спостерігається. Стосується це права громадян на мирне зібрання, вільне волевиявлення під час виборів Президента України і народних депутатів та свободи слова. Щодо соціально-економічних та культурних прав, прав дітей на сході країни, масові порушення прав кримськотатарського народу у Криму, то говорити про їх дотримання, а тим паче розвиток, не доводиться. На думку Алли Лепехи, в найближчому майбутньому змін в забезпеченні населенню їх законних прав не відбудеться.