середу, 25 березня 2015 р.

Відзначено переможців конкурсу студентських робіт «Майбутнє Чернігівщини в наших руках»


25 березня в обласній раді відбулася церемонія нагородження дипломами переможців конкурсу студентських робіт «Майбутнє Чернігівщини в наших руках».

Конкурс організовано Чернігівським національним педагогічним університетом імені Т.Г. Шевченка за підтримки обласної ради у рамках залучення молоді до обговорення актуальних соціально-економічних, суспільно-політичних та екологічних проблем Чернігівщини.

Як повідомив голова оргкомітету конкурсу Віталій Барбаш, до участі у конкурсі приймалися творчі роботи студентів вищих навчальних закладів І-ІV рівнів акредитації (технікумів, інститутів, університетів тощо) Чернігівської області. Всього ж на розгляд журі було подано близько семидесяти робіт, сім з яких визначено переможцями і дві – заохочено.

- Перед студентами ставилося завдання описати одну або кілька гострих проблем, які є актуальними для Чернігівщини в цілому або для окремих територій. При цьому бажано було не лише окреслити коло проблемних питань, а й запропонувати шляхи їх вирішення, – розповідає член оргкомітету конкурсу Ірина Соломаха. За її словами, з поставленими завданнями більшість студентів справилася на відмінно.


Переможців та учасників конкурсу привітав голова обласної ради Микола Звєрєв. Він високо оцінив якість студентських робіт, наголосивши при цьому, що молодь досить креативно підійшла до обраних тем. Запропоновані студентами шляхи вирішення цілої низки актуальних проблем сьогодення настільки цікаві і оригінальні, що, безумовно, заслуговують бути розглянуті. Керівник обласної представницької влади закликав молодь активно долучатися до започаткованих в обласній раді ініціатив і також пропонувати свої проекти.