вівторок, 23 лютого 2016 р.

Міфи та реалії навчання у Європі обговорювали чернігівці



У понеділок 22 лютого у Чернігові відбулося засідання дискусійного клубу на тему «Вища освіта в європейському Союзі: міф чи реальність. Основні тренди та виклики для українських студентів».
 
Чернігів став першим містом, де стартували такі дебати в рамках проекту «ЄС: вибір молоді», який реалізовує ГО «Молодіжна альтернатива». За словами керівника цієї організації Людмили Кудіної подібні дискусійні клуби протягом наступних місяців пройдуть у 34 містах України.

Чому український студент до вподоби європейським навчальним закладам?

вівторок, 16 лютого 2016 р.

«Успіх країни залежить від кількості жінок при владі», - обговорення гендерної рівності

Про перспективи та реалії гендерної рівності в органах місцевого самоврядування говорили сьогодні, 16 лютого, в експертному клубі «Чиста політика».

До обговорення приєдналися депутати міської ради, деснянської та новозаводської районних рад, представники освітніх навчальних закладів, наукові та громадські діячі.

Так помічниця народних депутатів Сергія Березенка та Олександра Черненка Ірина Соломаха вважає, що треба збільшити кількість жінок в органах самоврядування і не тільки.

«В Швеції, Фінляндії та Бельгії дуже високий економічний рівень та соціальний розвиток загалом. В таких країнах відсоток присутності жінок в органах законодавчої влади та вищих рівнях влади більш ніж 40%.

Україна зараз також робить певні кроки до рівної гендерної політики. Вдалий Закон про вибори в місцеві органи самоврядування, де головна умова була квота в списку 30%, є тому доказом.

«Зараз потрібен другий крок. Необхідно квотувати присутність жінок в органах виконавчої влади та в органах вищого рівня (кабінеті міністрів, міністерствах)» , - вважає Ірина Соломаха.

неділю, 14 лютого 2016 р.

Приємний вечір у Раді регіонального розвитку


13 лютого на базі Ради регіонального розвитку у Чернігові близько 30 дітей з багатодітних сімей зустрілися в одному колі і провели час з користю.

До дня Стрітення Господнього матінка Оксана розповіла діткам про свято і провела цікаві інтерактивні ігри. Зокрема, разом з матінкою Оксаною діти розгадали кросворд та зробили паперових голубів.

Такий захід пройшов вперше у Чернігові і не востаннє, – розповіла секретар Ради регіонального розвитку Ірина Соломаха.

«Дітки на подібних заходах мають змогу пізнати щось цікаве для себе і поспілкуватися один з одним. Тим часом заклопотані батьки мають змогу зробити давно заплановані справи знаючи, що їх діти зайняті ділом і під наглядом», – запевнила Ірина Соломаха.

За словами Ірини Григорівни, головна ціль таких заходів – розвивати чернігівську молодь, зацікавлювати її в культурі та вчити спілкуванню один з одним.

Сама малеча зізнається, що було дуже цікаво. Більш за все сподобалось робити паперових голубів.

По закінченню дітей напоїли гарячим чаєм та пригостили тістечками.