середу, 21 грудня 2016 р.

Постсвяткове

Історія трапилася ще 18 грудня, але вона й зараз, як то кажуть, не відпускає мене.
 
Саме того дня, у переддень Святого Миколая, у прес-центрі «Чиста політика» влаштовували вже одинадцятий рік поспіль благодійний вечір для діточок з родин, які перебувають у складних життєвих обставинах. Пізно ввечері втомлена, але щаслива, поверталася додому. Заїхала у «Сільпо», що у «Голівуді». Скупилася… Тільки-но попрямувала на вихід, як зупиняє мене хлопчина-волонтер зі скринькою. – Жєньщіна, пожєртвуйтє дєткам на подарок от Святого Миколая. Зупиняюсь, намагаюся з`ясувати хто, що, кому саме збирають допомогу, що хочуть придбати. Не отримавши зрозумілої відповіді, чемно прощаюся і починаю рухатися далі до виходу. Аж раптом навздогін чую: - Вот именно из-за таких вот безразличных дети у нас страдают. Розвертаюся до парубка і кажу йому: - Сонечко, саме через таких як ти, рівень довіри до волонтерського руху ніколи не виросте. Ти краще або навчись з людьми розмовляти, або залиш цю справу раз і назавжди. Бо від того, що ти тут стовбичиш - дітям жодної користі!  Й пішла. А сама й зараз думаю. Може то шахрай був і треба було поліцію викликати?

неділю, 18 грудня 2016 р.

СВЯТИЙ МИКОЛАЙ ВЖЕ ХОДИТЬ МІСТОМ І ВІТАЄ ЧЕРНІГІВСЬКИХ ДІТЕЙ!

Благодійну вечірку влаштували дітям у прес-центрі «Чиста політика» напередодні дня Святого Миколая. У неділю, 18 грудня, сюди прийшли понад тридцять діточок з родин, які перебувають у складних життєвих обставинах. Серед них і ті, що зовсім недавно втратили домівки в обваленому гуртожитку по вулиці Попудренка, 16, та діти-переселенці з буремного сходу України.
 

Організатори  зустрічі, представники  ГО «Рада партнерського розвитку», радо зустріли гостей.  Облаштували виставку дитячих картин, написаних до дня Святого Миколая. Через свої твори діти висловили мрії Святому Миколаю про власні затишні домівки, дружню родину, мирне небо, жадані новорічні подарунки…

неділю, 4 грудня 2016 р.

Взяла участь у благодійній мистецькій акції та аукціоні «Творчість дарує шанс»

На фото: разом з Юлією Степанець, провідним спеціалістом
Чернігівського міського центру соціальних служб для сімї і молоді,
яка доклала чимало зусиль, щоб допомогти з проведенням аукціону
2 грудня, в Міському палаці культури взяла участь у Благодійному аукціоні  робіт чернігівців, які виявили бажання взяти участь у першій масштабній благодійній мистецькій акції «Творчість дарує шанс». Купила картину та ще чимало різних приємних дрібничок.

Захід проводиться з нагоди Міжнародного дня осіб з інвалідністю і був проведений за участю низки громадських організацій, що опікуються дітьми з особливими потребами. А творчі роботи (картини, вишивки, роботи з дерева, глини, тіста та ін.), які були представлені на виставці та аукціоні, були запропоновані для аукціону небайдужими чернігівцями, серед яких вихованці дитячих садочків та дитячих реабілітаційних центрів.

Всі кошти, зібрані під час цієї акції, будуть направлені на придбання спеціалізованого автомобіля - автобуса з підйомником, який дозволить забезпечити свободу пересування особам з інвалідністю. Такий автомобіль з підйомником вкрай необхідний, адже у більшості родин відсутні кошти на таксі для візочника й щоденно виникає проблема дістатися лікарні, відвідати гурток, концерт, театральну постановку чи екскурсію. Орієнтовна вартість нового такого автомобіля від надійного європейського виробника складає 70 тис. євро.