вівторок, 29 травня 2007 р.

Чернігів: влада і громада або ще один крок назустріч

25 травня у Чернігівській міській раді відбувся круглий стіл на тему "Допомога громадських організацій у поліпшенні благоустрою міста в рамках підготовки до відзначення 1100-річчя першої літописної згадки про м.Чернігів" за участю лідерів міських громадських організацій та відповідних структурних підрозділів міської ради. Про це повідомили у відділі зв'язків з громадськістю міськради.

У вступному слові секретар міської ради Віталій Голець наголосив, що святкування цієї визначної дати має на меті акумуляцію зусиль влади та громадськості, завдяки яким свято буде проведене на високому організаційному рівні.

Про програму святкування розповів начальник управління культури міськради Олег Васюта. Він зауважив, що найбільша концентрація заходів запланована на вересень, коли чернігівці традиційно відзначають День міста. Схвально була сприйнята пропозиція відділення Міжнародного фонду "Допомога сім'ям" щодо влаштування у Чернігові фестивалю духовної музики.

Начальник управління інвестицій і туризму міськради Володимир Бурдов повідомив, що загальний бюджет розробленої програми заходів, розрахованої на два роки, складає майже 150 млн.грн. Він також звернувся до представників громадських організацій з проханням активізувати виховну і просвітницьку роботу, особливо з молоддю. Цю думку підтримав Артем Макаренко, представник ГО "Болонський клуб", що планує провести ряд роз'яснювальних акцій серед студентської молоді.

Про впорядкування міських територій, виконання робіт у сфері благоустрою та озеленення поінформував начальник управління ЖКГ міськради Вадим Антошин. Він запросив до співпраці всіх учасників круглого столу та заявив, що готовий підтримати будь-які ініціативи у цій сфері. За приклад було наведено минулорічну акцію ГО "Апельсин", волонтери якої прибирали територію урочища Ялівщина та проводили виховну роботу серед відпочивальників.

Учасники круглого столу зійшлися на думці, що для конкретного результату необхідний системний діалог влади з громадськістю. Олександр Ломако (Громадянська мережа "ОПОРА") вважає, що цього можна досягти тільки шляхом створення Громадської ради. Його підтримала начальник відділу зв'язків з громадськістю міськради Ірина Соломаха, яка переконана, що спільними зусиллями громади і влади місто достойно відсвяткує 1100-річчя першої літописної згадки.

Відділ зв'язків з громадськістю Чернігівської міськради


Немає коментарів:

Дописати коментар