вівторок, 17 листопада 2009 р.

У Чернігові розпочалась акція «Частинку себе – дітям!»


З дитинства багато хто з нас пам’ятає особливий день – день святого Миколая. Зранку, тільки-но прокинувшись, з таємничою цікавістю ми відкидали подушку і знаходили там іграшки або солодощі.

А батьки пояснювали, що все це, поки ми спали, приніс і поклав під подушку добрий чарівник - святий Миколай. Йшов час, ми самі ставали батьками і кожного року вранці 19 грудня влаштовували таке ж свято вже для своїх дітей. Чудова, приємна традиція.

На жаль, не всі діти сьогодні можуть отримувати такі подарунки від доброго святого. Насамперед це діти-інваліди. Та поки на світі є добро, а в нашому місті – добрі люди, про таких дітей не забувають.

17 листопада стартувала загальноміська благодійна акція «Частинку себе – дітям!», метою якої є допомога 250 хворим дітям та дітям-інвалідам нашого міста, якими опікуються спеціалізовані заклади та організації. З нагоди старту акції її організатори поспілкувалися з чернігівськими журналістами.

Голова громадської організації «Гіппократ» (вона об’єднує сім’ї, в яких виховуються діти-інваліди) Валентина Фрол висловила велику вдячність волонтерам, які зініціювали акцію «Частинку себе – дітям!», а також міському голові Олександру Соколову, за підтримки якого акція проходитиме.

Серед 250 дітей-інвалідів, які мають отримати допомогу до дня святого Миколая, є 70 дітей, що прикуті хворобою до ліжка. Для них подібну допомогу суспільства важко переоцінити, бо вона лікує їхні душі і серця.

Голова правління міського благодійного фонду «Милосердя і доброта» Параска Сидоренко закликала напередодні виборів політиків та бізнесменів зробити свій внесок у благородну справу допомоги дітям-інвалідам: «Дуже потрібні інвалідні візочки, бо у багатьох дітей, які їх потребують, таких візочків немає, а батьки не мають коштів на їх придбання».

Про технічний бік акції розповіла начальник відділу зв’язків з громадськістю міської ради Ірина Соломаха. Чернігівці, які забажають допомогти дітям-інвалідам іграшками чи іншими подарунками, можуть приносити їх щодня до 17 грудня з 12.00 до 16.00 за адресою: вул. Артема, 8 (район П’яти Кутів). У приймальні за вказаною адресою знаходяться списки 250 дітей-інвалідів, в котрих зазначено, якої саме допомоги потребує та чи інша дитина. Контактні телефони: 92-20-01 та (094) 987-30-01. Ті, хто не має часу особисто принести подарунки, можуть викликати волонтерів додому.

Ірина Соломаха закликала жителів міста забути про економічну кризу і згадати про духовність і благодійництво, адже саме цим завжди славилася Чернігівщина і чернігівці.

Олександр Волощук, "Високий Вал"

Немає коментарів:

Дописати коментар