пʼятницю, 14 травня 2010 р.

Взаємини «ЄС з Україною»

Під такою назвою в Експертному клубі «Чиста політика» відбувся круглий стіл, приурочений до Дня Європи в Україні.

Захід було організовано відділом зв’язків з громадськістю міської ради спільно з експертним клубом «Чиста політика». Начальник відділу зв’язків з громадськістю міської ради Ірини Соломахи повідомила, що Рішення святкувати День Європи у травні було прийнято лідерами країн ЄС на Міланському саміті ЄС у 1985 році. Саме день 9 травня вважається днем народження Європейського Союзу. В цей день у 1950 році міністр закордонних справ Франції Роберт Шуман запропонував створити об'єднану Європу для підтримки мирних відносин між європейськими державами.

В Україні свято було встановлено згідно Указу Президента України «Про День Європи» від 19 квітня 2003 р. № 339/2003 і відзначається щороку третьої суботи травня. За словами начальника управління інвестицій і туризму міської ради Володимира Бурдова, між Черніговом та містами-побратимами, переважна більшість яких знаходиться в Європі налагоджені досить дружні стосунки в економічній, соціальній та житлово-комунальній сферах. Днями офіційна делегація відправилася до м.Габрово (Болгарія) на святкування дня міста, яке якраз співпадає зі святкуванням Дня Європи в Україні. Зараз надійшла пропозиція про налагодження партнерських стосунків від м.Гент (Бельгія).

Юрій Ткач – керівник Чернігівської міської громадської організації «Євро клуб» зазначив, що за останні декілька років значно активізувалася робота в напрямку співпраці з Євросоюзом не тільки на загальнодержавному рівні, а й на рівні міст. Активно працюють та обмінюються досвідом зі своїми європейськими колегами шкільні Євроклуби, серед яких найбільш активні в ЗНЗ № 22, 29, 12, 15, 2. Цього року, окрім щорічних конкурсів малюнку на асфальті, вікторин та мистецьких заходів, за підтримки міської ради вперше відбудеться акція «Фестиваль країн Європи», яка пройде 22 травня на Алеї Героїв. У фестивалі візьмуть участь всі загальноміські навчальні заклади. В ході жеребкування буде визначено європейську країну, яку представлятиме кожна школа: її офіційну символіку, культуру, традиції, національні вбрання та кухню.

Відділ зв’язків з громадськістю міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар