вівторок, 5 січня 2016 р.

НОВОРІЧНІ ДИВА ДЛЯ ДІТЕЙ У РАДІ РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ

26 грудня офіс Ради регіонального розвитку став місцем зустрічі юних художників з їхніми прихильниками. Тут відбулася виставка дитячих картин, якими можна було не лише помилуватися, а й придбати на своєрідному аукціоні, підтримавши таким чином молоді таланти. Організаторами виступили Рада  регіонального
розвитку Чернігівщини за сприяння народних депутатів України Сергія Березенка та Олександра Черненка.


Тож дорослі - меценати, благодійники, організатори свята - почувалися цього дня посланцями Святого Миколая, здійснюючи мрії дітей. Адже найбільшою винагородою для автора є визнання його твору! Відчули підтримку і батьки, чия невтомна праця і любов дає можливість розкритися дитині, пізнати радість творчості.

Вела аукціон Світлана Сакир, відома у місті працівник культури. Серед 50 чудових дитячих робіт було відібрано 15, які розібрали учасники, безпосередньо поспілкувавшись ще й з авторами творів. Розпочав благодійний аукціон очільник міста Владислав Атрошенко, якому припала до душі картина бісером Насті Лалєтіної. Настя також вміє малювати вітражі, робити витинанки, захоплюється танцями на візку і мріє поплавати з дельфінами. Бабуся дівчинки Надія Олександрівна допомагає дівчинці творити, сама добре вишиває. Попрохала через нашу газету подякувати усіх добрих небайдужих людей, які підтримують дітей і роблять можливим проявити їм творчі здібності і здійснювати мрії.
Дуже «Веселі сніговики на Україні» Поліни Фурс відправилися до голови ОДА Валерія Куліча. Поліна, автор цієї картини, навчається малюванню у Недільній школі при Свято-Троїцькому монастирі. Викладач пані Наталія сказала «Відомостям», що на такому аукціоні вперше, а взяли у ньому участь одразу п»ятеро її вихованців. Серед них Єгор Божко, який надзвичайно відчуває кольори. «Різдвяна зірка весь час з нами, а Іісус Христос дивиться на нас, іноді радіє, а іноді засмучується» - такі істини доносять картини Єгора.

Владислав Кухар, головний лікар міської лікарні № 1, придбав «Радість молитви» Богдани Єсипенко. І повідомив Богданці і всім присутнім «таємницю»: виявляється, дорослі так само, як і діти, мріють про чудеса і задумують бажання у чарівні новорічні і різдвяні дні. Він побажав усім, щоб прекрасні дива не припинялися, а батькам – мужності і сил, бо яка титанічна праця ростити й виховувати дітей, йому, дитячому лікареві за фахом, це добре відомо.

Дмитро Федчун, директор гіпермаркету «Епіцентр», обрав картину Марфи Куксань «Дива приходять непомітно». Він також вірить у дива, бо до всього ще й народився у день Святого Миколая. Тож намагається робити добрі справи не лише у святкові дні, а здійснює соціальні програми, співпрацюючи з Сергієм Березенком і демонструючи, яким має бути соціально відповідальний бізнес.

Заступник міського голови Олександр Ломако тепер прикрасить кабінет картиною «Дерево життя» Кирила Ярових. Відомий наш спортсмен, а нині депутат міськради Андрій Дериземля придбав роботу Богдана Дуденко з промовистою назвою «Збережи нас, Святий Миколаю!». Картина Максима Науменка «Метелики» відправилася до громадської організації «Правозахист». Бізнесмен і благодійник Дмитро Лавренюк придбав «Чарівне спасіння» Іуліанії Мартиненко, а Ірина Соломаха обрала «Подарунок в кожен дім» Марії Майбороди. «Казкова ніч» Микити Підковки відправилася до Сергія Гаруса, робота Олександри Качної «Янгол-охоронець» - до депутата міськради Романа Старікова, а бізнесмен Роман Рєзнік пішов з аукціону з картиною Анастасії Нєізвєстної. Роботи Лобастової Марії та Лілії Гайовоїпоїдуть до Києва. Їх придбали народні депутати Сергій Березенко та Олександр Черненко, які не змогли взяти участь в аукціоні безпосередньо, але замовили картини заздалегідь. І хоча не всі твори знайшли своїх покупців, юні автори змогли поринути у святкову атмосферу виставки, поспілкуватися з колегами по захопленню та з прихильниками свого таланту. Всі також отримали солодкі подарунки і послухали чудових музикантів з музичної школи №1 ім.Вільконського.

«Щоб з»явилися «червоні вітрила», хтось має їх пошити і напнути, і тоді човен попливе. Але здійснювати чиїсь мрії – це таке величезне задоволення, і якщо хоча б раз у житті ви побачили вдячні очі дітей, ви захочете робити ці добрі справи для них знову й знову», - каже Ірина Соломаха, керівник цього проекту. Вона нагадала, що така виставка-аукціон здійснюється вже дев»ять років поспіль (за виключенням минулого року), а ідея виникла у неї разом зі Світланою Федоровою, керівницею громадської організації інвалідів «Шанс». І подякувала всіх, хто відгукнувся на ініціативу: «Завдяки таким небайдужим людям у нашому
місті не всихає джерело добра і любові».

На благодійному аукціоні побувала Віра ЛОБАНОВСЬКА

















Немає коментарів:

Дописати коментар