четвер, 7 лютого 2008 р.

Чернігівці об’єднуються

У Чернігові вже не перший рік зберігається тенденція до зростання кількості об’єднань громадян, зазначила на розширеній нараді з керівництвом міської ради, її структурних підрозділів та міських служб начальник відділу зв’язків з громадськістю міської ради Ірина Соломаха.

Вона повідомила також, що на початок року в місті зареєстровано 84 міські організації політичних партій, 472 громадські організації, 123 з яких зареєстровані шляхом повідомлення, та 56 релігійних громад, що належать до 25 конфесій.
Протягом року, нагадала Ірина Григорівна, тривала робота з проведення в Чернігові ініційованого міським головою Олександром Соколовим Року доброчинності. До цієї благородної справи вдалося залучити не лише успішних підприємців, благодійні організації, а й простих громадян, школярів, які власними руками збирали або й виготовляли подарунки для своїх однолітків – дітей-сиріт, інвалідів, з малозабезпечених родин. Знаковими подіями в житті міської громади стали прийняття у жовтні минулого року Статуту територіальної громади, робота над яким тривала понад п’ять років, та затвердження у грудні Стратегічного плану розвитку Чернігова на 2008-2015 роки, яким передбачено розвиток міста як древнього екологічно чистого туристичного центру України з ефективно працюючою економікою та високим рівнем життя населення.

При розробці й коригуванні Стратегічного плану було враховано громадську думку, висловлену в тривалому процесі широкого обговорення проекту.
Відкриті громадські слухання, зустрічі за круглим столом влади та громадськості, «прямі» телевізійні ефіри за участю представників міської влади, куди можуть зателефонувати громадяни, - ці та інші заходи є тими конкретними кроками, які сприяють налагодженню взаємодії між органами міської влади та інститутами громадянського суспільства для якнайбільшого урахування інтересів громадян та їх об’єднань при формуванні державної політики.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар