пʼятницю, 12 вересня 2008 р.

Найголовніше багатство Чернігова – його щирі і працьовиті люди

Саме такого висновку дійшли учасники круглого столу на тему "Чернігів: аналіз культурно-історичного розвитку", що розглянули основні етапи історії міста, його здобутки та перспективи.

Організатором заходу виступив відділ зв’язків з громадськістю міської ради, серед учасників були представники органів місцевого самоврядування, громадських організацій, засобів масової інформації.


Детальний історичний екскурс зробила Алла Ващенко, кандидат історичних наук, доцент ЧДПУ ім. Т.Г.Шевченка. Вона розповіла про найбільш яскраві сторінки історії Чернігова, його роль і значення на теренах тих держав, до складу яких він увіходив. А.Ващенко підкреслила, що статус Чернігова як адміністративного центру визначав його соціально-економічний, культурно-мистецький та науково-освітній осередок.


Стан та перспективи розвитку Чернігова туристичного оцінювала Тетяна Коржинська, начальник відділу туризму управління інвестицій і туризму міської ради. Вона зазначила, що міський бюджет на розвиток програм з розвитку туризму спрямовує майже 50 тис.грн. Одним зі своїх основних завдань відділ туризму вбачає створення позитивного іміджу Чернігова на внутрішньому та зовнішньому туристичному ринку. "Ми маємо Генеральний план розвитку міста, перспективну схему розвитку туризму, створили на базі управління туристично-інформаційний центр та розробили спеціальний сайт, де надаємо інформацію, потрібну для потенційних туристів та суб'єктів туристичної індустрії," – розповіла Т.Коржинська. За її підрахунками, останніми роками Чернігів відвідують понад 550 тисяч туристів щороку. Серед проблем галузі Тетяна Коржинська назвала відсутність достатньої кількості досвідчених екскурсоводів, які могли б вдовольнити запити різних категорій туристів та туристичних груп. Також вона наголосила, що громада має активізувати роботу над іміджевими заходами, які будуть вигідно вирізняти наше місто з-поміж інших. Начальник відділу туризму зацікавила присутніх інформацією, що зовсім скоро в місті буде втілено новий екскурсійний проект з елементами анімації "Чернігів містичний".

Світлана Сакір, заступник начальника управління культури міської ради, ознайомила учасників заходу з культурно-мистецьким надбанням обласного центру Чернігівщини та розповіла про Програму заходів з відзначення 1100-річчя літописного Чернігова, Дня міста та 65-ої річниці визволення міста від фашистських загарбників.

Начальник відділу зв'язків з громадськістю міської ради Ірина Соломаха
запросила всіх учасників круглого столу взяти активну участь у святкуванні визначних подій, що мають консолідувати міську громаду.

Відділ зв'язків з громадськістю міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар