четвер, 12 лютого 2009 р.

Взаємодія з громадськістю як фактор формування і реалізації державної політики у м. Чернігові

Про взаємодію з громадськістю як фактор формування і реалізації державної політики у м. Чернігові розповіла на розширеній нараді із заступниками міського голови, начальниками відділів та управлінь міської ради, головами Деснянської та Новозаводської районних рад, керівниками міських органів державної виконавчої влади, міських служб та засобів масової інформації начальник відділу зв'язків з громадськістю міськради Ірина Соломаха.

"Однією з передумов ефективної реалізації державної політики у місті Чернігові, формування сталого демократичного розвитку суспільства є інформаційна відкритість органів влади," - переконана І.Соломаха. Адже саме прозорість дій влади є головною запорукою здійснення громадського контролю і зміцнення довіри до влади з боку людей.

Взаємодія Чернігівської міської ради з інститутами громадянського суспільства (передусім із політичними партіями, громадськими організаціями, засобами масової інформації) організовується на основі таких принципів як соціальне партнерство, забезпечення рівних можливостей, взаємовідповідальність, відкритість та прозорість.

Начальник відділу зв'язків з громадськістю відзначила, що сформована у Чернігові система відносин між органами місцевого самоврядування, державної влади та іншими публічними органами, від яких залежить життєдіяльність громадян, засобами масової інформації і населенням може характеризуватися як система соціального партнерства, хоча й не позбавлена певних недоліків.

"Скажімо, без місцевої преси залучити громадськість і населення до участі в розробці стратегічних планів розвитку регіону та реалізації ідей соціального партнерства неможливо в принципі," – вважає І.Соломаха. Вона відзначила вагомий внесок телерадіоагенства "Новий Чернігів" та газети міської громади "Чернігівські відомості" у реалізацію інформаційної політики міської ради.

Відділ зв'язків з громадськістю Чернігівської міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар