пʼятницю, 3 квітня 2009 р.

У назвах чернігівських вулиць увіковічать достойні імена

Чернігівські вулиці, які мають однакові назви, будуть перейменовані. Відповідні пропозиції розглянула міська комісія з перейменування вулиць.

Начальник управління культури міськради Олег Васюта ознайомив присутніх із наданими пропозиціями. Так, вулицю Каштанову в Півцях рекомендували перейменувати на вулицю Іоаникія Галятовського, українського письменника, громадсько-політичного і церковного діяча XVII ст.; Урожайну – на вулицю Степана Подобайла, визначного діяча національно-визвольної війни українського народу середини XVII ст.; Шкільну – на вулицю В.Сухомлинського, видатного педагога, або Олега Шаповала, героя війни в Афганістані; Космонавтів – на вулицю Олега Шаповала або одного з космонавтів, ім'я якого пов'язано з Черніговом.

Дублюються назви вулиць і по Олександрівці. Так, вул. Лисенка в Олександрівці запропоновано перейменувати на вулицю імені 77-ї стрілецької дивізії, яка брала участь у звільненні міста від фашистських загарбників у вересні 1943 року; Поліську – на вулицю Антонія Печерського. Визначного церковного діяча часів Київської Русі, Садову – на вулицю Лазара Барановича, чернігівського архієпископа, визначного українського церковного, політичного та літературного діяча.

Начальник відділу зв'язків з громадськістю Ірина Соломаха надала коротку історичну довідку про вищевказаних видатних людей. Всі озвучені пропозиції схвалені одноголосно.
Управління архітектури та містобудування підготує проект відповідного рішення та внесе на розгляд виконавчого комітету міської ради.

В ході обговорення учасники комісії також зійшлися на думці про доцільність на період виборчого процесу призупинити перейменування вулиць у місті.


Відділ зв’язків з громадськістю міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар