пʼятницю, 22 серпня 2008 р.

"Путівника для батьків"

Довідник під такою назвою, який містить 80 сторінок корисної для батьків інформації, вийшов у Чернігові накладом 1 000 примірників. Під час прес-конференції його презентували представники Батьківського центру "Мамина школа", ЦГТ "АХАЛАР" та Чернігівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

За півроку втілено ідею ряду організацій міста Чернігова, що займаються питаннями материнства і дитинства. Одна з ініціаторів, директор Батьківського центру "Мамина школа" Олена Ільїнчик коротко розповіла про діяльність своєї організації. Метою її створення є підвищення освітнього і культурного рівня батьків, адже виховання дітей є, насамперед, творчий процес. "На створення довідника нас надихнула стаття про те, що після народження дітей матері відмовляються від них просто у пологовому будинку. Серед причин – матеріально-побутова невлаштованість, а також брак знань та інформації про організації, що можуть допомогти у вихованні дитини", - ділиться Олена Ільїнчик.

За її словами, складним і тривалим був сам збір інформації, в результаті до довідника увійшло майже 300 організацій, що вміщені у розділах: "Охорона здоров'я", "Освіта", "Спорт", "Дозвілля", "Правова допомога та соціальна підтримка. Фонди".

Директор Чернігівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Оксана Сердюк зазначила, що потреба в такому виданні надзвичайно висока. Часто батькам здається, що вони наодинці зі своїми проблемами, в той час як вони просто не знають, до кого звернутися за допомогою.

Начальник відділу зв’язків з громадськістю міськради Ірина Соломаха наголосила, що успішна реалізація проекту є яскравим прикладом ефективного вирішення проблем громади, яка об’єднується заради досягнення спільної мети.

Творці "Путівника для батьків" поінформували, що планують безкоштовно поширити видання по дитячих садках, школах, бібліотеках, поліклініках, державних та громадських організаціях. Частину тиражу буде передано до пологового будинку як подарунок молодим мамам. Відгуки та пропозиції можна надсилати на електронну адресу tk33@mail.ru
Ця адреса електронної пошти приховується від різних спамерських пошукових роботів. Щоб побачити її потрібно активувати Ява-скрипт, або звертатися за телефоном 97-17-39.


Відділ зв'язків з громадськістю міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар