середу, 21 січня 2009 р.

Перша ластівка

Свою першу монографію «Християнська антропологія Іоаникія Галятовського» презентувала у Центральній бібліотеці ім. М. Коцюбинського Ірина Соломаха — начальник відділу зв’язків з громадськістю міської ради, а за сумісництвом і викладач Чернігівського державного педагогічного університету, кандидат філософських наук.

Співавтором книги є доктор філософських наук, проректор одного з київських вузів Ірина Богачевська. Монографія стала переможцем конкурсу в рамках обласної програми підтримки видання творів місцевих авторів «Українська книга» управління преси та інформації облдержадміністрації, а тому її видання не коштувало авторам ні копійки. Зараз книга номінована на звання «Краща книга року» у галузі «Наукова література».

— Дослідникам відомі 14 творів Іоаникія Галятовського, ректора Києво-Могилянської академії, улюбленого учня Лазара Барановича, єпископа Чернігівського, видатного представника Чернігівського філософсько—літературного кола ХVII—XVIII ст. Усі вони були, якщо говорити сучасною мовою, «бестселерами» — перші перевидавалися по шість—сім разів! Потім звичайно за просвітницькі ідеї і, м’яко кажучи, несхвальні відгуки про владу їх друк заборонили і навіть спалювали на вогнищах. Це була непересічна людина і просвітник — дослідник вічних проблем, таких як поняття «правда» та «істина»!

Книга вже з’явилися у чернігівських бібліотеках і буде цікавою як для науковців, богословів і студентів, так і для всіх, хто цікавиться проблемами антропології і чернігівською релігійною філософією.


Ольга Чижова, газета "Чернігівські відомості"

Немає коментарів:

Дописати коментар