понеділок, 16 серпня 2010 р.

У Чернігові оголошено конкурс на найкращий аналітичний матеріал про діяльність міської ради


У Чернігові стартує конкурс на найкращий аналітичний матеріал про діяльність Чернігівської міської ради та її виконавчих органів, організатором якого виступає Громадська рада з питань гласності та свободи слова. Про це повідомила сьогодні під час прес-конференції голова ради Тетяна Бойко.

Вона представила членів оргкомітету, який розглядатиме подані на конкурс роботи. Це відомі журналісти Віра Єдемська, Владислав Савенок та Павло Пущенко. Сюди також увійшла начальник відділу зв'язків з громадськістю міської ради Ірина Соломаха. Очолює оргкомітет голова Громадської ради Тетяна Бойко.


Як зазначали представники оргкомітету, конкурс проводиться з метою сприяння роботі засобів масової інформації, що висвітлюють діяльність Чернігівської міської ради та її виконавчих органів, забезпечення відкритості діяльності органів місцевого самоврядування у місті. В.Савенок сподівається на багатогранність конкурсних робіт.


За словами начальника відділу зв'язків з громадськістю міської ради Ірини Соломахи, міська рада та особисто міський голова завжди підтримують подібні ініціативи.


Вперше конкурс у Чернігові буде проведено напередодні святкування Дня міста. Надалі він проводитиметься щорічно напередодні Дня журналіста (6 червня).

Основні завдання конкурсу – привернути увагу громадськості до діяльності Чернігівської міської ради та її виконавчих органів; удосконалити інформаційну діяльність міської ради та її виконавчих органів у співпраці з засобами масової інформації; поширювати та розповсюджувати кращий досвід роботи журналістів, які висвітлюють діяльність органів місцевого самоврядування у місті; покращувати взаємодію між засобами масової інформації та органами місцевого самоврядування; виявляти та заохочувати найбільш професійно підготовлених журналістів.


До участі в Конкурсі запрошуються журналісти й творчі працівники чернігівських і всеукраїнських засобів масової інформації. На конкурс подаються аналітичні матеріали (публікації в друкованих засобах масової інформації, відео- та аудіо-репортажі, статті в інтернет-виданнях), які мають висвітлювати діяльність Чернігівської міської ради та її виконавчих органів. Обов’язковою умовою для всіх учасників є публікація (вихід в ефір) конкурсних робіт.


Роботи оцінюватиме організаційний комітет, утворений Громадською радою з питань гласності та свободи слова.


Переможці і лауреати Конкурсу, що посіли І, ІІ та ІІІ місця, нагороджуються подяками Чернігівського міського голови та грошовою премією за рахунок коштів міського бюджету. Розмір премії складає:

- за перше місце: 3 000 гривень;
- за друге місце: 2 000 гривень;

- за третє місце: 1 000 гривень.


Інформація про Конкурс, його умови та підсумки оприлюднюються на офіційному веб-порталі Чернігівської міської ради www.chernigiv-rada.gov.ua, в ефірі телерадіоагенства “Новий Чернігів” та в Чернігівській міській газеті «Чернігівські відомості».

За більш детальною інформацією звертайтеся до відділу зв'язків з громадськістю міської ради та до Громадської ради з питань гласності та свободи слова.


Відділ зв'язків з громадськістю міської ради

Немає коментарів:

Дописати коментар