середу, 13 травня 2009 р.

Переможців визначено

Напередодні Дня Перемоги визначено переможців конкурсу «Краща книга року». Він проводиться вже протягом 10 років і став досить популярним.

На жаль, серед переможців в останні роки не з’являється нових імен, хоча талановита молодь на Чернігівщині безумовно є. Цього року помітним явищем стала нова книжка відомого науковця Тамари Демченко «Батько Шраг» про Іллю Шрага, відомого громадського діяча початку 20— го століття. Тамара Павлівна отримала перемогу у двох номінаціях: «Премія міського голови» Олександра Соколова та «Наукова література». До речі, друге місце в цій номінації посіла начальник відділу зв’язків з громадськістю міськради Ірина Соломаха за філософську працю разом з Іриною Богачевською «Християнська антропологія Іоаникія Галятовського». Не можна не згадати й нашого колегу, редактора «Гарту» Дмитра Іванова, який переміг у номінації «Поезія» за нові твори «Село у терновому вінку», «Монолог з 33— го».

Переможців конкурсу привітали заступник міського голови Оксана Тунік— Фриз та начальник міського відділу культури Олег Васюта.


Аркадій Стежеринський, Газета "Чернігівські відомості"

Немає коментарів:

Дописати коментар