четвер, 21 травня 2009 р.

Крокуємо до Європи

20 травня в Чернігові за участю депутатів міської ради, представників політичних партій та громадських організацій пройшов круглий стіл «Процес євроінтеграції в Україні —регіональні аспекти», присвячений Дню Європи в Україні.


У ході розмови учасники круглого столу розглянули питання євроінтеграційних процесів у місцевому самоврядуванні, виховання справжньої політичної еліти, визначили роль «євроклубів» у розвитку молодіжних ініціатив у регіоні, а також зупинилися на проблемі інформаційно—просвітницької роботи в цьому напрямку.

Секретар Чернігівської міської ради Олег Шеремет акцентував увагу присутніх на порадах Представництва Фонду Конрада Аденауера в Україні, що стосуються дотримання нашою державою ряду умов, необхідних для вступу до Європейської спільноти. Зокрема, він наголосив на таких важливих питаннях, як забезпечення політичної єдності, досягнення стабільного економічного розвитку, боротьба з корупцією, необхідність вивчення іноземних мов, усвідомлення важливості демократичних принципів як частини власної культури. Він вважає, що дотримання цих принципів і приведе нашу державу до Європейської спільноти.
На думку депутата міської ради Віталія Гольца, без посилення позицій місцевого самоврядування говорити про євроінтеграційні процеси в Україні зарано. Він також вважає, що вкрай необхідно прискорити імплементацію вітчизняного законодавства до нормативно—правової бази Європейської спільноти.

А голова Чернігівської громадської організації «Євроклуб» Юрій Ткач упевнений, що майбутнє за молоддю, він переконаний, що роль молоді у розбудові демократичного суспільства та євроінтеграції є надзвичайно важливою, тож цей напрямок потребує суттєвої підтримки з боку держави та органів місцевого самоврядування.

На думку начальника відділу зв’язків з громадськістю міськради Ірини Соломахи, поки ми, українці, не будемо ставитися до себе з повагою як до високоінтелектуальної нації, не будемо відчувати себе справжніми європейцями, нас не будуть сприймати рівними інші європейські держави, а для цього нам необхідно відійти від «хутірної філософії».

Олена Березкіна, газета "Чернігівські відомості"

Немає коментарів:

Дописати коментар